Vajaan kolmen viikon lomamme keskimmäinen osuus ja sen myötä meidän ihka ensimmäinen Airbnb -kokemus Puerto de la Cruzissa alkaa olla lopuillaan. Täytyy sanoa, että kokemus on ollut hyvin onnistunut ja positiivinen!

Majoituskohteemme löytyy Airbnb:n nettisivuilta täältä. Varasimme tämän majoituksen jo heinäkuussa ja hinta oli silloin noin 68 euroa/yö (sisältää siivouskulut ja palvelumaksun).  Nyt vuorokausihinta näyttää nousseen jo yli 80 euroon. Majoitus vastaa hyvin paljon sitä, mitä nettisivuilla luvataan ja kuvat sisustuksesta ovat hyvin realistiset. Tunsimme alueen entuudestaan edellisten reissujen perusteella, joten siltä osin tiesimme mitä odottaa.  Puerto de la Cruzissa käyneet tunnistavat varmaankin paikan, eli kyseessä on yläkylän puolella oleva upea näköalapaikka, josta löytyy myös kiva saksalainen Alba-kahvila.

Airbnb -kokemus ja sen hyvät puolet

Mahtavat maisemat ja merinäköala ylittivät jopa meidän ennakko-odotukset. Maisemaa tulikin kuvattua harva se päivä. Alla ensivaikutelmakuva terassilta käsin, kun saavuimme asunnolle. Asunnon luovutus ja kommunikointi etukäteen omistajan kanssa sujui hyvin englanniksi.

ensivaikutelma airbnb puerto de la cruz

Toinen positiivisesti yllättänyt asia oli talon allas- ja auringonottoalue, jonne oli pääsy vain talon omilla asukkailla. Kauniilla ja hyvinhoidetulla allasalueella sai nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Aurinkotuoleja oli riittävästi ja uima-altaan vesi oli lämmitetty, joten se ei ollut jäätävän kylmää vaan juuri sopivan virkistävää. Meille sattui aivan mahtavan aurinkoiset ja lämpöiset säät, joten allasaluetta tuli todella hyödynnettyä.

Allasalue airbnb puerto de la cruz

Pidimme myös asunnon rauhallisuudesta sekä mukavista sängyistä. Nukuimme tosi hyvin, koska asuntoon ei kuulunut mitään häiritsevää meteliä naapurista tai lähiympäristöstä. Ainoastaan rauhoittava aaltojen pauhu kuului öisin kevyesti, vaikka asunto sijaitseekin tosi korkealla meren yläpuolella. Sängyissä oli lämpöiset mutta kevyet untuvapeitot pussilakanoiden kera ja tyynyt olivat laadukkaat pään mukaan muotoutuvat. Plussaa saa myös lämpöisen pehmeät matot sängyn ympärillä, hyvin toimiva wifi-yhteys sekä iso HD-televisio. Niin ja käytettävissä oleva pesutupa, jossa koneellisen pyykkiä sai pestyä parilla eurolla.

Ja sitten ne kehittämiskohteet

Pientä miinusta meiltä saa pikkuriikkinen keittiötila, jossa ei ollut uunia (keraaminen liesi kyllä löytyy). Tykkäämme itse kokkailla ruokia lomalla, joten keittiö ja sen varustus ei välttämättä ihan vastaisi tarpeitamme pidempiaikaiseen oleskeluun. Perusastiat ja ruuanlaittovälineet kyllä löytyvät, joten niillä selviää hyvin kevyemmästä ruuanlaitosta. Käytettävissä on myös kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin ja mikroaaltouuni. Iso supermarketti löytyy myös läheltä muutaman sadan metrin päästä.

Toinen asia, joka tosin korjaantui, oli asunnon viileys. Koska asunto on merelle päin, auringon säteet yltävät terassille vain muutaman tunnin ajan myöhäiltapäivällä. Asunnon sisään ei auringon lämpö oikein yllä, joten pyysimme omistajalta lämmitintä, jonka saimme sitten kolmantena päivänä. Sen jälkeen olikin mukavan kotoisaa ja lämpöistä iltaisin katsella telkkaria.

Mistä tulikin mieleen kolmas epämukava asia, nimittäin sohva, joka siististä ulkoasustaan huolimatta oli jo istuttu vähän kuopalle ja kahden ihmisen oli vähän vaikea istua siinä mukavasti. Tilan puolesta asuntoon mahtuisi reilusti isompikin sohva, jota voisi käyttää silloin myös lisävuoteena.

Pieniä valittamisen aiheitahan nämä ovat sen rinnalla, että ollaan saatu nauttia aivan ihanista aurinkoisista säistä, uima-altaalla loikoilusta ja mahtavista maisemista! Loikoilupäivät ovatkin tulleet tarpeeseen, koska jalat ovat kaivanneet lepoa pitkistä kävelylenkeistä. Ainakin 70 kilometriä on jo tällä lomalla tullut käveltyä.

Loppuun vielä yksi ihana iltatunnelmakuva asunnosta terassilta käsin. Tätä maisemaa oli kyllä kiva ihailla viikon ajan! Seuraavaksi siirrymmekin alakylän puolelle enemmän kaupunkiasuntoon viettämään lomamme loppuosan. Sekin majoitus on varattu Airbnb:n kautta, joten siitä Airbnb-kokemuksesta lisää myöhemmin sitten.

iltatunnelma airbnb puerto de la cruz