Joulutunnelmaa on saatu tosi kauniisti näkyviin Puerto de la Cruzin katukuvassa. Kauppojen ja ravintoloiden ovissa ja ikkunoissa näkee paljon erilaisia joulukoristeita ja jouluvaloja, mutta koristelu on silti maltillista verrattuna esimerkiksi Malagaan, jossa käväisimme tulomatkalla Teneriffalle. Siellä joulukoristelu oli viety vähän turhan kaupalliseen ja ylenpalttiseen suuntaan. Malagassa oli jopa rakennettu jouluinen luistelurata ja pulkkamäki keskelle kaupunkia. Juuri Suomen kylmyydestä tulleena ei kyllä kauheasti vetänyt puoleensa tekojääkentän ja tekolumimaiseman katseleminen!

Puerto de la Cruzissa koristelu on saatu kauniisti osaksi kaupunkia ja luontoa. Alla joulutunnelmaa kirkon edustalla olevasta puistosta päiväsaikaan ja illemmalla jouluvalaistuksessa.

kirkonaukio

jouluvalaistusta

Joulutähdet luovat omanlaista joulutunnelmaa

Eniten omaa silmääni miellyttävät Puerto de la Cruzin joulutunnelmassa joulutähdet, joita on erisävyisinä ja kauniina istutuksina ympäri kaupunkia. Tuntuu hassulta, että joulutähti voi kasvaa luonnonvaraisena, kun Suomessa sitä on aina nähnyt pelkästään jouluaikaan ruukkukasvina. Kauniita joulutähti-istutuksia voisi ihailla vaikka kuinka pitkään, mutta onneksi niitä löytyy melkein joka nurkan takaa kaupungilla liikkuessa.

joulutahdet puun ymparilla

joulukukkapuu

Hassulta tuntuu myös nähdä joulupukkikoristeita aurinkoisen lämpimässä ympäristössä, koska joulupukin liittää niin vahvasti Suomen talviseen maisemaan. Jopa porot ovat ehtineet pohjolasta tänne Teneriffalle!

porot

Jouluisen koristelun ja joulutähtien lisäksi kaupungilla näkee myös kauniita seimiasetelmia. Ei pääse joulun perimmäinen sanoma katoamaan kaupallisen koristelun keskelle!

jouluseimi

Perinteinen vai aurinkoinen joulu?

Vaikka jouluisen koristelun myötä pääseekin kiinni joulutunnelmaan, niin ei se ihan samalta tunnu kuin koto-Suomessa. Muutama joulu on tullut aiemminkin vietettyä ulkomailla, joten ihan tietoinen valinta se silloin on, että perinteistä joulua ei vietetä. Suomalaisella jouluruualla on vahva merkitys joulutunnelman tuojana. Miehen kanssa söimmekin perinteisen suomalaisen jouluaterian jo itsenäisyyspäivänä. Silti huomasin tänä aamuna kaipaavani jouluaattoaamuun kuuluvaa riisipuuroa sekahedelmäkeitolla, varsinkin kun ystävien Facebook-päivityksissä näkyi ihania puurokuvia.

Tällainen se ihmismieli on, aina sitä kaipaa jotain, mitä juuri sillä hetkellä ei ole saatavilla. Taitaa tämä riisipuurokaipuu olla merkki siitä, että aurinkovarastot alkavat olla täyttyneet ja on varaa taas haikailla jonkun muun asian perään. Ei sitä enää kunnolla edes muista, miten raskaalta Suomen pimeys ja koleus tuntui reilu viikko sitten matkaan lähtiessä! Joten ehkä helpointa on vaan koittaa täällä auringon ja valon keskellä hakea kaupasta riisiä ja rusinoita ja keitellä omat joulupuurot.

Toivotan oikein hyvää joulua kaikille, missäpäin maailmaa sitä vietättekään! Feliz navidad!