Kun syksy saapuu Suomeen ja sen mukana pimeät illat ja sateiset säät, hiipuu vähitellen into ulkoiluun ja sohvan vetovoimaa on yhä vaikeampi vastustaa. Itse tosin tykkään marjastamisesta ja sienestämisestä sekä geokätköilystä, joten pitkälle marraskuulle saakka ainakin viikonloppuisin tulee ulkoiltua suppilovahveroita tai geokätköjä etsien. Arkiliikunta kutistuu kuitenkin työpäivien jälkeen ihan minimiin mitä pidemmälle talvea kohti mennään.

Niinpä ihan parasta lomalla Puerto de la Cruzissa ovat aivan ihanteelliset ulkoilusäät. Lämpötila on yleensä parinkymmenen asteen paremmalla puolella ja pieni tuulenvire pitää huolen siitä, ettei auringossakaan tule liian paahtava olo. Muutamat pilvetkin taivaalla ovat tervetulleita, ettei aurinko pääse porottamaan liian vahvasti syksyn pimeydessä kalvennutta ihoa. Aurinkorasvaa kannattaakin käyttää ainakin ensimmäisten päivien ajan, koska optimaalinen ulkoilusää on myös petollinen ja huomaamattaan sitä viihtyy auringossa pidempään mitä iho kestää.

pinkit kukat

Vehreitä maisemia ja idyllisiä kujia

Puerto de la Cruzissa ei kävelylenkeillä pääse koskaan kyllästymään maisemaan. Yläkylän puolella on vehreää ja tienvarsia reunustavat palmut sekä erilaiset kauniit pensaat ja kukat.

penkki pensaan edessa

oranssit kukat

 

Alakylän puolella on paljon pieniä idyllisiä kujia värikkäine rakennuksineen.

varikkaat talot

tilkkutalo

Ihan rannan tuntumassa voi kävellä joko kaunista rantabulevardia tai sitten mennä aallonmurtajareittiä, joka tosin ei ole niin tyylikäs, mutta suosittu kävelyreitti kuitenkin.

aallonmurtaja

Parasta lomalla on hengailu

Ihan parasta lomalla on pitkät kävelylenkit ilman kiirettä tai päämäärää mihinkään. Välillä voi istahtaa puistonpenkille tai sitten pysähtyä kahville jonnekin monista kivoista kahviloista. Lenkin varrella voi käväistä jossakin pienessä vaate- tai matkamuistomyymälässä tai sitten käydä ostamassa vesipullon ja pientä purtavaa supermarketista. Kävelylenkillä voi viettää vaikka koko päivän ja parasta onkin kiireettömyys ja tietysti auringon valo ja lämpö!

Meillä päivälenkin pituudeksi tulee yleensä noin 8-10 kilometriä, riippuen siitä, mihin suuntaan lähdemme ja mistä kadunkulmasta oikaisemme milloinkin. Joka tapauksessa liikuntamäärässä on huima ero verrattuna siihen, mitä Suomen talvessa tulisi samaan aikaan liikuttua. Ensimmäisten lomapäivien jälkeen sen tunteekin jaloissa. Rappusten ja mäkien kiipeäminen auttaa löytämään ihan uusia lihaksia kropasta. Välillä onkin ihan pakko pitää lepopäiviä ja ottaa rennosti altaalla loikoillen ja aurinkoa ottaen.

Tänään matkaa kertyi 11 kilometriä, kun piti käydä nappaamassa pari geokätköä vähän pidemmän matkan päässä. Toinen kätköistä löytyikin tosi jännältä ja vähän pelottavaltakin paikalta, jota ei ilman geokätköilyä olisi tullut koskaan löydettyä. Mutta geokätköseikkailuista Puerto de la Cruzissa kerron myöhemmin lisää!

 

kavelyreitti 231218